Tidenes verste banestormere
Årets Champions League-finale i fotball ble avbrutt da en lettere påkledd Kinsey Wolanski stormet banen. Wolanski er imidlertid ikke den første banestormeren som har fått oppmerksomhet.

Det hevdes at 22-årige Kinsey Wolanski har fått over én million nye følgere på Instagram etter hennes stunt på Wanda Metropolitano i Madrid 1. juni i år. Kvinnen, som tidligere har hatt modelloppdrag for Sports Illustrated, reklamerte for en nettside som produserer videoinnhold.

Wolanski ble stoppet av banemannskapet og geleidet av banen uten dramatikk. Hun skal ikke belage seg på å se fotballkamper live i nærmeste fremtid.

Champions League-finalen i fotball er sesongens høydepunkt, både for spillere, tilskuere og bookmakere og hos bet365 finner du tipping tips og odds for de fleste fotballkamper. Muligheten til å sette penger på om kampen ble avbrutt av en banestormer var nesten det eneste som ikke lot seg gjøre.

Banestormere er ikke et helt ukjent fenomen. Flere storkamper har blitt midlertidig stoppet eller avbrutt som følge av ubudne gjester på gressmatten. Dersom banestormerne har sin egen interne konkurranse vil ikke Kinsey Wolanski nærme seg pallen engang. Vi har funnet frem til tre situasjoner som vi mener er langt mer alvorlige.

Overfallet på Jack Grealish
I mars 2019 spilte et av Englands mest hatefulle lokaloppgjør mellom rivalene fra Aston Villa og Birmingham. 

Plutselig bestemmer Birmingham-supporteren, Paul Mitchell, seg for å storme banen og slå ned Aston Villas største stjerne, Jack Grealish.

Mitchell løper opp bak ryggen på Grealish etter at ballen har rullet ut til en dødball og slår Villa-spilleren i kjeven. Grealish går i bakken, mest på grunn av sjokket, men blir heldigvis ikke påført noen skader. Grealish ender også med å score senere i kampen.

«Geparden fra Stavanger»
Under en EM-playoffkamp mellom Norge og Spania på Ullevaal i 2003 fikk Henrik Hægeland lurt seg ut på banen uten at sikkerhetsvaktene nådde å stoppe ham. Det gjorde imidlertid Frode Olsen, som den gang stod i det norske målet. Olsen sirklet seg stille og rolig inn på banestormeren før han satte inn et lite rykk og sklitaklet Hægeland som mistet topplua i fallet.

Mens Hægeland ble geleidet av banen tok Olsen på seg lua og løp tilbake mot målet sitt til latter fra både medspillere, motstandere og publikum. Kampens dommer, Pierluigi Collina, ba Olsen raskt om å ta av seg lua, men lot ellers være å straffe Frode Olsen for hans inngripen. Henrik Hægeland fikk imidlertid 3000 kroner i bot.

«Idioten i Parken»
2. juni 2007 løp Ronni Nørvig inn på danskenes nasjonalarena i København med det formål å banke opp dommeren, Herbert Fandel, etter at han dømte straffe til Sverige og viste Christian Poulsen det røde kortet.

Stillingen var 3-3 og det gjenstod kun et par minutter av kampen.Tilskueren nådde å få fatt i dommer Fandel, dog uten å påføre ham alvorlige skader, før han ble jaget av banen igjen av en dansk spiller. Kampen ble avbrutt umiddelbart og svenskene ble tilkjent en 3-0-seier.

Nørvig ble noen år senere dømt til å betale 1,9 millioner danske kroner i erstatning til det danske fotballforbundet (DBU).
Artikkel
Copyright © 2013 - 2023 Konkurranseportalen.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseportalen
Konkurranseportalen