Så mange misligholder norske forbrukslån
I 2008, da den berømte finanskrisen herjet landet som verst, var andelen misligholdte forbrukslån i Norge på over 6 prosent. Fire år senere kunne Finanstilsynet presentere lovende rapporter som sa at andelen forbrukslån som ble misligholdt hadde falt med hele to prosentpoeng.

Nå gleder vi oss til å se resultatene for 2022, der mistanken er at andelen har krympet enda mer.

Men hva skal egentlig til for at et forbrukslån blir ansett som misligholdt? Jo, dersom låntakeren ikke har betalt den aktuelle regningen innen 90 dager etter forfallsdato, anses lånet som misligholdt.

Det fører til flere konsekvenser for den som har brutt avtalen, deriblant betalingsanmerkning. Kravet har sannsynligvis allerede gått til inkasso, noe som kan føre til tvungen lønnstrekk og andre sanksjoner. Med andre ord lønner det seg alltid å betale ned gjelden sin, men det var du nok klar over fra før.

Andelen nordmenn som misligholder forbrukslånene sine er altså betryggende liten, selv om vi gjerne skulle sett den enda nærmere nullpunktet.

Sammenligner man med andre land er nordmenn slettes ikke så ille når det kommer til nedbetaling av forbrukslån på dagen. Dersom du planlegger å søke håper vi du kommer til å bidra til å senke tallene - mest for din egen del.
Artikkel
Copyright © 2013 - 2023 Konkurranseportalen.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseportalen
Konkurranseportalen
Forbrukslån