Kan du søke om forbrukslån?
Stadig flere nordmenn tar opp forbrukslån, og mange såkalte "eksperter" og forbrukerøkonomer blir stadig mer bekymret. Det er ikke nødvendigvis noen grunn til det, for nordmenns økonomi blir også bedre.

Men det er slettes ikke alle som er "kvalifiserte" for å søke om forbrukslån - for bankene har sine retningslinjer og minstekrav. Kan du søke om forbrukslån med lave renter?

Det absolutte minstekravet for å ta opp et forbrukslån er at man er av myndig alder, det vil si minst 18 år gammel. Enkelte banker har også høyere aldersgrenser.

Utover dette er det ingen lovfestete krav, men de fleste banker opererer med krav til inntekt (ofte mer enn 150 000 kroner i bruttoinntekt) og øvrig ryddig økonomi.

Det nytter heller ikke å søke om forbrukslån dersom man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Som regel er dette alene grunn til avslag på søknaden. Mange banker krever også at du er norsk statsborger før de ønsker å tilby deg et forbrukslån.

Kort oppsummert kan vi derfor si at du må ha god og stabil inntekt for å søke om forbrukslån, samtidig som du må være gammel nok og ha god betalingshistorikk. Kjenner du deg igjen i dette, så kan du søke om lån i dag!
Artikkel
Copyright © 2013 - 2023 Konkurranseportalen.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseportalen
Konkurranseportalen
Kan du søke om forbrukslån?