Kilde: Pexels

Tips til å bli god i Fantasy Premier League
Fantasy Premier League har de siste årene blitt svært populært blant norske fotballfans, og i verden generelt. Over 7 millioner er nå registrerte spillere på det som er verdens største Fantasy-fotballspill. Alle norske brukere (spillere) er også automatisk med og spiller om premier gjennom den såkalte TV2-ligaen.

Selv om Norge ikke er kjent for å være suverene i fotball, med unntak av visse toppspillere, har det vært flere nordmenn som har gjort det bra i Fantasy Premier League de siste årene. Men hva hvis du har som et fårete mål om å bli blant verdens beste spillere, hva kan du gjøre da?

Nordmenn blant verdens beste spillere
Naturligvis, hvis du vil bli best i noe krever det stor innsats. Det gjelder også for Fantasy Premier League. Spillet som går ut på å administrere ditt eget «Premier League»-lag gjennom en hel sesong, med alt det innebærer av salg og kjøp av spillere. Gjennom sesongen samles poeng basert på mål, assister og andre hendelser gjennom sesongen.

For de fleste holder det nok å slå vennene sine, men imponerende nok er flere av verdens beste spillerne norske, hvorav én av dem var sjakkstjernen Magnus Karlsen. I tillegg har også den 20 år gamle ukjente Ola Peder vært blant sesongens beste Fantasy-managere.
 
Når man skal bli god i Fantasy Premier League kan det iblant lønne seg å ta risikoer og sjanser. Nylig omtalte en kjent blogg dedikert til Fantasy Premier League det som var et sjakktrekk av Karlsen. Der hadde han, i motsetning til de fleste andre valgt å sette Raheem Sterling som Gameweek lagkaptein, en uke han skilte seg ut.

Sterling spiller til vanlig på Manchester City, et lag som for tiden ligger på en delt førsteplass i Premier League, med en 4.75 odds til å vinne for de som deltar på spill på nettet. I tillegg har Karlsen tidligere sesonger gjort unike bytter (for eksempel Michail Antonio) på tampen som han har høstet godt av på manager-tabellen.

Hva kan du gjøre?
Å gjøre det godt i Fantasy Premier League trenger du altså litt flaks, men det er også mye å tenke på. Blant annet må din tropp på 15 spillere hver gang velges utifra formasjon. De som kom på topp 50 for noen år siden viste at 3-4-3 kan være den beste formasjonen, fordi flest mulig angripende spillere har mulighet til å skaffe poeng.

En nyere strategi er 3.5.2 hvor midtspillere blir mer viktigere, fordi de får flere poeng ved scoringer. Det kan altså være en rask måte å sanke poeng.
 
Ifølge tips fra TV2 bør man også fordele budsjettet på en smart måte, og satse nærmere 10% av de 100 millionene man starter med på en god keeper. Forsvar bør også bli prioritert høyt, men midtbanen bør være der mesteparten av budsjettet går. Når det gjelder angrepet er det viktig å følge med på hvilke spillere som gjør det godt og er i form. 
 
Generelt er det mange tips der ute for hvordan man kan bli en bedre Fantasy Premier League spiller, men kanskje det viktigste er å følge med på statistikk og historikk.

Det er et logikkspill og det er viktig å spille med hodet. Ta lærdom av Magnus Karlsen, som ofte går mot strømmen og velger spillere som går under radaren for andre. Det gjør at du får poeng når andre ikke gjør det, og det er dette som er veien mot toppen.
Artikkel
Copyright © 2013 - 2023 Konkurranseportalen.no - Sidekart
Om oss
Gratis vareprøver
Beste Konkurranser
Konkurranseportalen
Konkurranseportalen
Tips til å bli god i Fantasy Premier League